Antifurt trotinetă electrică – ce alegem?

O trotinetă electrică este o investiție și, indiferent ce sumă de bani cheltuiți pe vehiculul dumneavoastră, doriți să luați toate măsurile de precauție pentru a-l proteja de furt. Trotinetele au devenit ținte ușoare pentru hoți din cauza oportunităților din ce în ce mai mari de furt și a valorii de revânzare din ce în ce mai ridicate.

De la bun început, trebuie să știți că cea mai bună modalitate de a vă păstra trotineta în siguranță este să o luați cu dvs. oriunde mergeți, iar atunci când aceasta nu este o opțiune, anti-furturile de înaltă calitate sunt obligatorii.

De ce sunt trotinetele ținte ușoare?

Trotinetele electrice sunt adesea vizate de hoți din cauza cererii în creștere pe piața SH. Acestea sunt furate dintr-o locație și sunt transportate în alte orașe și vândute înainte de a putea fi găsite. Hoții pot vinde cu ușurință trotinete furate online sau le pot demonta pentru piese.

Majoritatea trotinetelor sunt ușoare și portabile, ceea ce le face o țintă atractivă pentru hoții oportuniști. Chiar și trotinetele foarte performante pot fi aruncate într-un portbagaj fără prea multe probleme. Lipsa unei identificări și înregistrări standardizate pentru aceste vehicule face dificilă urmărirea și recuperarea acestora după un furt.

Spre deosebire de mașini sau motociclete care au plăcuțe de înmatriculare și numere de șasiu pentru identificare, majoritatea trotinetelor electrice nu au marcaje de identificare unice, ceea ce le ușurează munca hoților de a le revinde.

Cum ne protejăm de furt?

Blocarea corespunzătoare a trotinetei este esențială pentru descurajarea furtului. Ori de câte ori este posibil, parcați în zone bine iluminate cu trafic pietonal intens. Hoții sunt mai puțin probabil să vizeze lucruri care sunt vizibile publicului. Dacă parcați pe stradă/spații comerciale, folosiți zonele de parcare desemnate pentru biciclete ori de câte ori este posibil.

Atunci când parcați, asigurați-vă că legați trotineta în siguranță de obiecte imobile, cum ar fi suporturile de biciclete sau stâlpii de iluminat. Evitați să ancorați trotineta de structuri subțiri care pot fi ușor tăiate sau îndepărtate, cum ar fi gardurile de sârmă. Nu vă bazați doar pe sistemele anti-furt ale trotinetei, cum ar fi blocarea digitală prin PIN. Trotineta poate fi încă foarte valoroasă pentru piese.

Chiar dacă hoții nu pot porni și pleca cu trotineta., ei pot totuși să o ridice și să o transporte. De aceea, merită să cumpărați un anti-furt de înaltă calitate, întărit, special conceput pentru securizarea bicicletelor, motocicletelor sau scuterelor în aer liber. Cele mai bune sisteme anti-furt sunt de obicei fabricate din oțel călit și rezistă la ferăstraie manuale, scule electrice și chei de lacăt.

De asemenea, luați în considerare îndepărtarea accesoriilor sau obiectelor valoroase de pe trotinetă atunci când îl parcați pentru o perioadă mai lungă de timp. Elemente precum suporturile pentru telefon, luminile suplimentare sau gențile pot fi ușor detașate și furate, așa că este mai bine să le luați cu dvs. sau să le depozitați într-un loc sigur.

Alegeți sisteme anti-furt cu lanțuri groase, întărite și lanțuri fabricate din oțel călit care sunt dificil sau imposibil de tăiat pentru hoți. Unele sisteme vin, de asemenea, cu elemente rezistente la intemperii pentru a le proteja de rugină și coroziune, asigurând o durată de viață lungă.

Recomandări sisteme antifurt trotinetă electrică

Personal, recomand și folosesc două tipuri de sisteme anti-furt de fiecare dată când las trotineta nesupravegheată. Ideea de bază este următoarea: trotineta trebuie să fie legată fizic, dar și să alerteze oamenii din jur atunci când cineva încearcă să o miște din loc. În felul acesta, un hoț ar avea mai puține șanse să treacă de sistemul de blocare, dacă o alarmă este în funcțiune.

Alarmă

Alarma anti-furt (vezi imaginea de mai jos) pe care o folosesc se numește JustZEN X2, cumpărată de pe eMAG. O puteți găsi și pe site-uri precum AliExpress/Temu, dacă aveți răbdare să așteptați o perioadă mai lungă de timp pentru livrare. Aceasta este de mărimea unui telefon clasic cu butoane, ușoară și foarte rezistentă la ploaie și praf. Se aude puternic și are o telecomandă mică, ușor de folosit.

Odată activată din butonul de pe telecomandă, alarma va emite 2 sunete scurte la prima atingere a trotinetei. Dacă trotineta continuă să fie mișcată, un sunet continuu de alarmă va porni. Deblocarea se face la fel de ușor, cu un singur buton.

Ce nu-mi place la această alarmă este că scoate un sunet scurt, la fel de puternic ca alarma în sine, atunci când este blocată sau deblocată. Însă acest lucru are și un avantaj. Îi atenționează pe potențialii hoți oportuniști din apropiere că trotineta va face zgomot la atingere, așa că o mare parte din ei nu mai încearcă să se atingă de cablul anti-furt.

Un punct forte al acestei alarme este autonomia. Eu folosesc 2 acumulatori reîncărcabili AA (vă recomand acumulatori, nu baterii, deoarece au mai multă capacitate, însă nu este obligatoriu) și 1 an mai târziu nu a fost nevoie să îi reîncarc.

alarma antifurt montata sub trotineta

Înainte de a cumpăra o astfel de alarmă, asigurați-vă că aveți loc unde să o atașați pe trotinetă în mod permanent. Aceasta se va fixa cu ajutorul unor coliere, dar vă recomand și o bandă dublu-adezivă foarte puternică, pentru extra-siguranță. Eu am folosit ambele metode de prindere. Nu uitați să curățați bine locul în care veți atașa banda adezivă, pentru o prindere corectă.

De asemenea, asigurați-vă că alarma nu se va lovi în timpul mersului/la urcarea sau coborârea de pe trotuare. După cum se poate observa și în imaginea de mai sus, eu i-am găsit un loc ferit de priviri, lângă roata din față, un alt aspect important.

Lanț antifurt trotinetă electrică

Așa cum spuneam și mai sus, trebuie să alegeți un lanț gros din oțel, de dimensiunile potrivite. Acestea vin de obicei cu un set de chei, una pe care ar trebui să o țineți în casă. Alternativ, puteți alege unul cu cifru. Un astfel de lanț trebuie să aibă și un înveliș, pentru a evita zgârierea trotinetei/altor obiecte. Nu vă limitați la unul ieftin și ușor sau scurt, deoarece acestea nu sunt sigure. Îl puteți căra cu dvs. într-un rucsac sau geantă.

Ca o regulă de bază, setați bugetul pentru un astfel de lanț la minim 5% din valoarea trotinetei. Astfel, cel mai probabil veți avea nevoie de un lanț de 100-250 de lei, pentru a vă proteja trotineta în scurtele perioade în care este nesupravegheată. Spun asta pentru că nu veți găsi un lanț minune, de care un hoț determinat să nu poată să treacă. Așadar, lăsarea trotinetei mai mult de câteva minute în spații fără trafic pietonal, pe timp de seară etc. este total exclusă, chiar și cu protecție.

Cu acest buget minim în minte, puteți alege un sistem antifurt care vă pare cel mai solid, folosindu-vă de rating-ul lăsat de cumpărători pe magazinul online. Alegeți produse care au un rating minim de 4-5 stele și cu o grosime a zalelor lanțului de minim 7mm.

Lasă un comentariu